Ovenschotel met roerbakgroenten en kipgehakt

Soms ga ik een gerecht maken, maar tijdens de bereiding verander ik dan van gedachten en wordt het toch iets anders. Zo was ik van plan een hartige taart te gaan maken met kipgehakt en diverse groenten, met bovenop een laagje hüttenkäse en geraspte kaas. Terwijl ik bezig was besloot ik geen deeg te gaan gebruiken, en zo is deze ovenschotel ontstaan. De vulling is dezelfde als die ik in de hartige taart zou gaan maken en ook de bovenkant is hetzelfde. Het enige dat nu ontbreekt is de onder- en zijkant van deeg. Dat scheelde gelijk extra werk. De smaak was er zeker niet minder om. Het werd een heerlijke ovenschotel, die ook goed past in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

voor 2 personen

  • 350 gram kipgehakt (afhankelijk van de verpakking mag iets minder ook)
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • 2 uien
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kleine courgette (ca. 250 gram)
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ei
  • 1 bakje hüttenkäse ofwel cottage cheese
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

  • Pel de uien en snijd ze in halve ringen of stukjes.
  • Bak de uien in de olie ca. 5 minuten tot ze glazig zijn.
  • Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
  • Was de courgette, verwijder de uiteinden en snijd in kleine stukjes.
  • Voeg de paprika en courgette toe aan de uien en bak nog even 5 minuten mee.
  • Voeg het kipgehakt toe, maak rul en bak mee tot het gaar en lichtbruin is.
  • Voeg peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe.
  • Maak eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • Giet het mengsel in een vergiet en laat uitlekken.
  • Doe vervolgens het mengsel in een ovenschaal, die met een klein beetje olie is ingevet.
  • Roer de hüttenkase, het ei en 75 gram geraspte kaas in een kom door elkaar en voeg nog beetje zout en peper naar smaak toe.
  • Giet het kaas/ei mengsel over het gehakt/groentemengsel en strijk het glad.
  • Strooi er tenslotte de laatste 25 gram geraspte kaas over.
  • Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven (180oC) en bak ca. 15 minuten.
  • Schakel vervolgens de grill in en gril het gerecht nog maximaal 5 minuten. Houd daarbij goed in de gaten dat het korstje niet te donker wordt. Dan kan soms ineens heel snel gaan.
Ovenschotel met kipgehakt en roerbakgroenten
Ovenschotel met kipgehakt en roerbakgroenten

Tip

Wil je liever ander gehakt dan kipgehakt, dan kun je ook kiezen voor rundergehakt, of voor een vegetarische versie voor vegetarisch rulgehakt of blikje linzen.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners