Noedels teriyaki met sojabonen

Teriyaki saus geeft een heerlijke Oosterse smaak aan je gerechten. Ik ben erg dol op deze smaak.
Ik heb een heerlijk recept voor je met noedels, paprika, sojabonen, uien, tomaat en niet te vergeten teriyaki woksaus. Verder heb ik vegetarische roerbakreepjes gebruikt. Uiteraard kun je deze naar wens ook vervangen door kipreepjes of ander vlees, of een ander soort vegetarisch of vegan vleesvervanger. Voor de vegetarische roerbakreepjes heb ik er voor gekozen om deze apart te bakken en op het laatst toe te voegen. Zo blijven ze het lekkerst en wordt het niet te zacht.

Ingrediënten:

Voor 2-3 personen

  • 200 gram (wok)noedels
  • 2 rode uien
  • 1 oranje puntpaprika (rode kan ook)
  • 300 gram sojabonen (zakje Bonduelle diepvries)
  • 200 gram vegetarische roerbakreepjes
  • 3 (roma)tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 maggiblokjes
  • 2 eetlepels teriyaki woksaus
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpasta of -poeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
Noedels teriyaki met sojabonen en vegetarische roerbakreepjes
Noedels teriyaki met sojabonen en vegetarische roerbakreepjes

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 20-25 minuten

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de uien en snijd in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes.
  • Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie, voeg de knoflook en teriyaki woksaus toe, en bak de uien en paprika zacht in ca. 8 minuten.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe, samen met de tomatenpuree, sweet chilisaus, 1 theelepel paprikapoeder, maggiblokjes (verkruimeld) en ketjap.
  • Kook in een aparte pan intussen de sojabonen in water met wat zout volgens aanwijzingen op de verpakking (ca. 5 minuten)
  • Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische roerbakreepjes rondom bruin, samen met de rest van de paprikapoeder en een snufje zout.
  • Voeg de noedels toe in de hapjespan en roer goed door.
  • Voeg vervolgens de vegetarische roerbakreepjes toe.
  • Maak op smaak met zout en peper

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners