Mexicaanse tortillataartjes

Hartige taart kun je op veel verschillende manieren maken, bijvoorbeeld met bladerdeeg of hartige taartdeeg als basis. Ik heb een recept gemaakt voor een variatie met een tortilla als basis. Dit bevat aanzienlijk minder vet dan bladerdeeg of taartdeeg en het wordt in de oven bovendien lekker knapperig. Erg geschikt dus in het TipTopper dieet.
Als vulling heb ik gekozen voor paprika en rode peper voor het pittige effect, en verder voor lenteui en kidneybonen. De taartjes worden afgedekt met een mengsel van ei en geraspte kaas. Heerlijk en erg gemakkelijk en snel te maken.

Ingrediënten:

Voor 2 personen (2 kleine taartjes)

  • 2 tortilla’s (doorsnee 20 cm)
  • ½ rode peper
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 lenteuitjes
  • 1 blikje kidneybonen (400 gram)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld 30+)
  • 12 snoeptomaatjes (voor garnering, optioneel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • zout en peper

Verder nodig: 2 springvormpjes doorsnee 12 cm

Mexicaans tortillataartje
Mexicaans tortillataartje

Bereiding:

Bereidingstijd incl. bakken: 30 minuten

  • Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit de peper en snijd ze in hele kleine stukjes.
  • Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit de paprika en snijd ze in reepjes.
  • Snijd de uiteinden van de lenteuitjes en snijd ze in dunne ringetjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan en fruit de peper, paprika en lenteui ca. 10 minuten.
  • Voeg de oregano en een klein beetje zout toe.
  • Giet de kidneybonen af in een vergiet en spoel af totdat het schuim is verdwenen.
  • Voeg toe aan het paprikamengsel in de pan en roer goed door.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg in elk bakvormpje een tortilla. Druk aan op de bodem en druk ook goed aan tegen de zijkanten. Hierbij worden enkele stukken dubbelgevouwen.
  • Giet het mengsel van bonen en paprika in de vormpjes en druk een beetje aan.
  • Klop in een kommetje de eieren los met de melk en wat zout en peper.
  • Voeg de helft van de geraspte kaas door het eimengsel.
  • Giet het eimengsel over de 2 vormpjes.
  • Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  • Bak de taartjes in de oven gedurende ca. 15-20 minuten (totdat de kaas mooi is gesmolten).
  • Haal de taartjes uit de springvormpjes en leg op een bord.
  • Garneer met de gehalveerde snoeptomaatjes.

Tip:

Serveer met een frisse salade, guacamole of tomatensalsa.

Tip:

Varieer met de vulling, bijvoorbeeld met extra groenten of voeg wat mais toe.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners