Soep is altijd lekker, als lunch, als voorgerecht of als tussendoortje. Ik ben zelf dan ook een echte soepliefhebber. Ben je op zoek naar een gemakkelijk en snel recept voor een gevulde soep, dan is de TipTopper Mexicaanse bonensoep echt iets voor jou. Je zet het in een kwartiertje op tafel. Deze soep is vegan als je het volgens het recept maakt en past ook goed in het TipTopper dieet.
Als je dat wilt kun je natuurlijk ook extra ingrediƫnten toevoegen, zoals stukjes kip of worst. Dan is het alleen niet meer vegan of vegetarisch.
Voor deze Mexicaanse tomatensoep heb ik het vocht uit de blikjes bonen en mais gebruikt. Vooral het vocht uit de bonen zorgt voor extra eiwitten. Wil je toch liever zonder dit kookvocht, dan kun je de bonen afgieten in een vergiet, eventueel ook afspoelen en voor de hoeveelheid soep extra water toevoegen.
Voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 15 minuten
Voeg ca. 100 gram in stukjes gesneden tomaat of gehalveerde snoeptomaatjes toe en verwarm ca. 5 minuten mee
Maak naar smaak extra pittig met een beetje chilipoeder.