Knapperige kaaskoekjes

Ben je op zoek naar hele gemakkelijke en snel te maken snacks voor bij de borrel? Denk dan eens aan krokante kaaskoekjes. Het enige dat je nodig hebt is geraspte kaas, bijvoorbeeld van jong belegen Goudse 48+ kaas. Even tien minuutjes in de oven en klaar is kees. Je kunt er ook wat groene kruiden aan toevoegen voor extra smaak en kleur. Deze kaaskoekjes zijn ook heel lekker bij de soep of als garnering bij een salade.
Voor het maken van de koekjes gebruik ik zelf silicone cupcake vormpjes, bijvoorbeeld ronde of in stervorm. Het voordeel is dat de kaas in de oven niet uitloopt, en na afloop haal je ze ook heel gemakkelijk uit de vormpjes.

Ingrediënten:

Voor ca. 10 kaaskoekjes

  • 50 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld jong belegen Goudse 48+ of parmezaanse kaas)

Verder nodig:

  • Silicone cupcake vormpjes

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 18 minuten (inclusive baktijd)

  • Verwarm de oven voor op 180oC.
  • Vul ieder vormpje met 1 halve eetlepel (ca. 5 gram) geraspte kaas.
  • Zet de vormpjes op een rooster in de oven en bak ca. 15 minuten.
  • Haal ze uit de oven, laat even afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Vaak kun je de vormpjes op z’n kop houden, dan vallen ze er al uit.

Tip:

Voeg 1/2 eetlepel gedroogde groene kruiden toe aan 50 gram kaas, of bijvoorbeeld gemalen zwarte peper of paprikapoeder, en verdeel daarna over de vormpjes.

Knapperige kaaskoekjes
Knapperige kaaskoekjes

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners