Kipfilet met pompoen-paprikasaus

Wil je gezond afvallen en ben je op zoek naar een koolhydraatarm recept voor de lunch, dan is een salade een goede keuze. Zelf ben ik dol op salades. Een van mijn favoriete gezonde lunchrecepten is de Italiaanse salade, met tomaat, mozzarella en olijven. Gemakkelijk en snel te maken en het smaakt heerlijk. Deze salade uit het TipTopper dieet kun je ook eten als voorgerecht tijdens de avondmaaltijd of als maaltijdsalade. Je kunt dan een grotere hoeveelheid maken of wat ingrediënten naar eigen keuze toevoegen.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 2 stuks kip(dij)filet, ca. 200 gram
  • ½ flespompoen
  • 1 rode puntpaprika
  • 400 gram gemengde groente (bijv. mix worteltjes/bloemkool/broccoli van de Lidl)
  • 100 gram polenta (snelkokend)
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje chilipoeder naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel bieslook (garnering)
  • Peper en zout
Kipfilet met pompoen-paprikasaus, polenta en gemengde groenten
Kipfilet met pompoen-paprikasaus, polenta en gemengde groenten
Kipfilet met pompoen-paprikasaus - detail
Kipfilet met pompoen-paprikasaus - detail

Benodigdheden:

Bereidingstijd ca. 35-40 minuten

  • Snijd de flespompoen eerst door de helft (in de breedte) en daarna in plakken van ca. 1 cm.
  • Schil de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd daarna in stukjes van ca. 1,5-2 cm.
  • Was de paprika, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd daarna in stukjes.
  • Kook de pompoen en paprika in kokend water (ca. 250 ml) in ca. 10-15 minuten gaar.
  • Bestrooi intussen de kip met peper en zout en bak vervolgens in een hapjespan met de olijfolie aan beide zijden op middelhoog vuur lichtbruin (ca. 10-15 minuten)
  • Pureer de pompoen en paprika in een blender (of met staafmixer) en gebruik indien nodig wat van het kookwater.
  • Voeg het pompoen-paprika mengsel samen met de kruiden toe aan de kipfilet en laat zachtjes nog 5 minuten sudderen.
  • Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op, als je snelkokende polenta hebt, dan is het al na 1 minuut klaar. Gebruik je andere polenta, dan heb je langere kooktijd nodig. Hou daar dan rekening mee bij je planning.
  • Verdeel als alles klaar is de kip, groenten en polenta over de borden en schep tot slot de saus over de kip.

Tip:

Voeg wat blaadjes verse basilicum toe. Zo wordt de salade nog Italiaanser.

Tip:

Vervang de polenta eens door aardappelpuree of (zilvervlies)rijst en kies voor een andere soort groente.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners