Kikkererwten met bospaddenstoelen en munt

Kikkererwten zijn erg gezond en bevatten veel eiwitten en vezels. Ideaal dus voor een vegetarisch of vegan gerecht. Je kunt met kikkererwten ook eindeloos variëren. Je vindt ze dan ook in veel internationale keukens terug, vooral in India, maar ook in andere Aziatische landen, in Noord-Afrika, maar ook steeds meer in Europa.

Naast traditionele gerechten met kikkererwten, zoals dahl, humus en in curry’s, kun je ook je fantasie de vrije loop laten. Zo kwam ik op een gerecht met kikkererwten, bospaddenstoelen en verse munt. Niet waar je het eerst aan zou denken, maar wat was het lekker!
Het recept is eenvoudig en snel te maken, is vegan, koolhydraatarm en past daardoor ook heel goed in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 2 blikjes of 1 pot kikkererwten (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 1 bakje bospaddenstoelen (ca. 200 gram)
  • 2 uien
  • ½ rode paprika
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 2 maggiblokjes
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 5 takjes verse munt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
Kikkererwten met bospaddenstoelen en verse munt
Kikkererwten met bospaddenstoelen en verse munt
Kikkererwten met bospaddenstoelen en verse munt - close-up
Kikkererwten met bospaddenstoelen en verse munt - close-up

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 20 minuten

  • Pel de uien en snijd ze in stukjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de paprika in ca. 5 minuten zacht.
  • Wrijf de paddenstoelen met een stukje keukenpapier voorzichtig schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee, samen met de knoflookpoeder.
  • Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd de blaadjes in kleine stukjes.
  • Was de tomaatjes en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Voeg gesneden blaadjes toe, maar houd wat achter voor de garnering.
  • Laat het geheel op laag vuur nog ca. 5 minuten sudderen.
  • Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af, totdat er geen schuim meer ontstaat.
  • Doe de kikkererwten in de pan en warm nog even goed door.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Schep op de borden en strooi de overgebleven munt overheen.

Servies:

De witte diepe borden zijn verkrijgbaar in de TipTopper shop.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners