Keukenmaatjes

In recepten worden benodigde hoeveelheden aangegeven in ml (of cc, dat is hetzelfde), in thee- of eetlepels, of in buitenlandse recepten ook in cups, tsp (teaspoon) of tbsp (tablespoon).
Soms best lastig om te weten hoeveel ingrediënten je nou precies nodig hebt. Zo heb jij vast ook verschillende maten theelepels in je keukenla liggen, dus welke moet je dan kiezen?

Ik vond dat best lastig, en daarom heb Ik een overzicht voor je gemaakt, waarin je kunt aflezen hoeveel je moet afmeten voor je recepten.

Soms lees je ook een maataanduiding in cc. Dat is hetzelfde als ml, dus 1 cc = 1 ml.

Wil je niet steeds op het lijstje hoeven kijken, dan kun je ook een handige maatbekerset kopen, dan heb je al veel van de mogelijkheden direct bij de hand.
Ik heb ook zo’n setje aangeschaft en ben er erg blij mee. Ze zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar, o.a. bij Blokker. Ikzelf heb mijn setje besteld bij Bol.com. Daar hebben ze veel verschillende. Ik gebruik de mijne regelmatig, vooral de kleinere voor theelepels en eetlepels.

Maatlepelsets

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners