Kapucijnerschotel

Kapucijners zijn lekker en gemakkelijk te verwerken in eenpansgerechten. Ik werk graag met kapucijners in mijn gerechten, vandaar het hartje van tomaat als garnering.
Door het gebruik van vegan rulgehakt is dit gerecht vegetarisch en vegan. Wil je liever gewoon gehakt, gebruik dan runder- of kipgehakt. De kapucijnerschotel is dan alleen niet meer vegetarisch of vegan. De kapucijnerschotel is één van de gezonde recepten uit het TipTopper dieet. Natuurlijk staat het je helemaal vrij om te variëren met ingrediënten, als ze maar gezond zijn.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 1 grote pot kapucijners
  • 2 uien
  • 1 rode puntpaprika
  • ½ courgette
  • 2 (roma) tomaten
  • 1 bakje vegan rulgehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 snoeptomaatjes (garnering)
  • Peper en zout
  • 1 mespuntje chilipoeder (optioneel)
Kapucijnerschotel
Kapucijnerschotel

Bereiding:

Bereidingstijd: ca. 20-25 minuten

  • Pel de uien en snijd ze in halve ringen
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes
  • Was de courgette en snijd in blokjes
  • Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en doe de uien in de pan, op middelhoog vuur.
  • Roer goed om en voeg de paprika en de courgette toe.
  • Bak ca. 5 minuten en roer regelmatig om.
  • Voeg de tomaten en het gehakt toe, samen met de paprikapoeder en de oregano, en bak nog ca. 5 minuten.
  • Giet de kapucijners af in een vergiet en spoel af onder de kraan totdat er geen schuim meer op komt.
  • Voeg de kapucijners toe in de pan, roer goed door en laat even zachtjes doorwarmen.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Wil je het iets pittiger maken, voeg dan een klein beetje chilipoeder toe.
  • Voor de garnering met een hartje van tomaat: snijd van alle vier de tomaatjes aan de bovenkant schuin een stukje af. Leg van twee tomaatjes de snijkanten tegen elkaar aan, en je hebt een hartje. Doe dat ook met de andere 2 tomaatjes.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners