Kabeljauw met regenbooggroenten

Als het eten op je bord mooi gekleurd is, lijkt het allemaal nóg lekkerder. In dit gerecht gebruik je verschillende soorten groenten, met allerlei verschillende kleuren. Vandaar de naam ‘regenbooggroenten’. Kabeljauw is zowel licht van smaak als licht van kleur. Een erg mooie combinatie dus. En prima passend in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

Kabeljauw

  • 250 gram kabeljauwhaasfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Regenbooggroenten:

  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 1 zoete aardappel
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 1 kleine gele courgette
  • 125 gram champignons (= half bakje)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 30 minuten

Regenbooggroenten

  • Pel de ui en snijd in halve ringen.
  • Bak de ui in een hapjespan in de olijfolie aan op half hoog vuur totdat ze glazig worden.
  • Snijd de zoete aardappel in plakken van ca. 1 cm, schil de plakken en snijd in dunne reepjes.
  • Voeg de zoete aardappel toe aan de ui en bak verder.
  • Was de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes of stukjes.
  • Voeg toe in de pan en bak verder.
  • Was de courgette en snijd in blokjes.
  • Voeg toe in de pan en bak verder.
  • Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes (bij grote champignons eerst door midden snijden en dan in plakjes).
  • Voeg toe in de pan en bak verder. Controleer of alle groenten voldoende gaar zijn. De zoete aardappel heeft waarschijnlijk de meeste tijd nodig.
  • Als de groenten bijna klaar zijn, begin dan met het bakken van de kabeljauw.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en maak verder op smaak met zout en peper.

Kabeljauw

  • Bestrooi de kabeljauw aan beide zijden met zout en peper.
  • Bak de kabeljauw in een koekenpan in de olie aan beide kanten lichtbruin tot de stukken gaar zijn. Dit duurt ca. 5-6 minuten, hangt o.a. af van de dikte van de kabeljauw.
Kabeljauw met regenbooggroenten
Kabeljauw met regenbooggroenten
Kabeljauw met regenbooggroenten - closeup
Kabeljauw met regenbooggroenten - closeup

Afwerking

  • Verdeel de groenten over de borden.
  • Leg de kabeljauw op de groenten. Zo ontstaat een mooi effect van de kleurige groenten met de lichte kabeljauw.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners