Herbruikbare rietjes

Voor de bescherming van het milieu wordt veel plastic wegwerpmateriaal verboden vanaf 2021. Er moet tenslotte een eind komen van die vreselijke plastic soep in de oceanen.

Daarom is er al uitgebreid gekeken naar alternatieven voor dit plastic materiaal, zoals rietjes.
Er zijn inmiddels al volop herbruikbare rietjes op de markt, van allerlei soorten materiaal, zoals silicone, glas, metaal (rvs) of bamboe. Een hele goede ontwikkeling voor het milieu.
Het eerste wat ik echter dacht was”: “hoe krijg je die rietjes dan schoon?” Maar ik maakte me zorgen om niks. Gelukkig hebben de fabrikanten daar een goede oplossing voor bedacht. Ze leveren bij de rietjes namelijk een handige lange dunne borstel, een ragertje.

Herbruikbare rietjes rvs en glas met ragertjes
Herbruikbare rietjes rvs en glas met ragertjes
herbruikbare rietjes met silicone mondstukjes
herbruikbare rietjes met silicone mondstukjes

De herbruikbare rietjes kun je in allerlei winkels kopen zoals Blokker, maar ook online bij Bol.com. Daar hebben ze heel veel verschillende soorten. Ook handig voor metalen rietjes om er dan bij te bestellen zijn gekleurde siliconen mondstukken. Die schuif je over het mondstuk van het rietje heen. Zo herken je in gezelschap gemakkelijk je eigen rietje en het drinkt nog prettig ook.

molino

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners