Havermoutmuffins met blauwe bessen

Muffins van havermout, yoghurt en blauwe bessen zijn gezond, vezelrijk en lekker.
Je kunt ze eten bij het ontbijt, maar ook als verantwoord tussendoortje, dat prima past in het TipTopper dieet. Handig om een voorraadje te bakken. Deze muffins zijn gemakkelijk en snel te maken. Als variatie kun je ook nog wat noten toevoegen of andere soorten fruit gebruiken.

Ingrediënten:

Voor 10 stuks

  • 6 eetlepels havervlokken (of havermout)
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 rijpe banaan
  • 1 groot ei
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel agave siroop of honing
  • ½ theelepel bakpoeder

Benodigdheden:

  • 1 staafmixer of blender
  • 10 muffinvormpjes
Havermoutmuffin met blauwe bes
Havermoutmuffin met blauwe bes

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 35 minuten incl. baktijd

  • Verwarm de oven voor op 200oC
  • Prak de banaan in een kom en voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de blauwe bessen.
  • Meng goed met een staafmixer of eventueel blender.
  • Was de blauwe bessen in een vergiet en roer ze door het beslag.
  • Schep het beslag in de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in de oven gedurende ca. 25 minuten.
  • Laat de muffins afkoelen op een bakrooster en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.

Bakrooster

Het gebruikte antikleef bakrooster c.q. taartrooster is erg handig in gebruik en is verkrijgbaar in de TipTopper shop.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners