Havermout is een gezond en populair ingrediënt voor je ontbijt en absoluut een goede start van de dag. Een snel en lekkere variatie op havermoutpap is havermout met pindakaas. Dat moet je echt eens proberen. Het is aan een kant een beetje hartig, en aan de andere kant een beetje zoet (door de dadels). Een uitstekende combinatie van smaken. Het is een stevig en vezelrijk ontbijt dat je voldoende energie geeft tot aan de lunch. Door de gebruikte ingrediënten past het goed in het TipTopper dieet en is het nog vegan ook.
Ingrediënten:
Voor 2 personen
4 eetlepels havervlokken
1 snuf zout
2 eetlepels lijnzaad (gebroken)
2 eetlepels pindakaas
1 theelepel kaneel
500 ml havermelk (of andere (plantaardige) melk
50 gram pecannoten
10 dadels
Havermout met pindakaas en pecannoten
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 10 minuten
Breng de melk aan de kook met de snuf zout.
Voeg alle ingrediënten toe, behalve de pecannoten.
Roer goed door, breng opnieuw aan de kook en laat op zacht vuur zachtjes pruttelen totdat het mengsel goed bindt (dit duurt ca. 5 minuten).
Breek de helft van de noten in stukjes en voeg op het laatst toe.
Schep de havermout in borden of schaaltjes en garneer met de rest van de noten.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.