Havermout met blauwe bessen en walnoten

Havermout is erg gezond, bevat veel vezels en is een uitstekende keuze voor een goede start van de dag. Ik heb een gemakkelijk en snel ontbijtrecept voor je van havermout met blauwe bessen en walnoten. Echt lekker, en met de garnering kun je je helemaal uitleven. Ik heb havermelk gebruikt, waardoor het een vegan ontbijt is geworden. Uiteraard kun je ook gewone melk gebruiken, alleen is je havermout dan niet meer vegan. Dit havermoutrecept past uitstekend in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 500 ml (haver)melk
  • 8 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels kokosrasp (+ wat extra voor garnering)
  • 1 snufje zout
  • 200 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 2 handjes walnoten (totaal ca. 20 stuks)
Havermout met blauwe bessen en walnoten
Havermout met blauwe bessen en walnoten

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 10 minuten

  • Breng de melk met het zout aan de kook en voeg de havermout, het lijnzaad en de kokosrasp toe.
  • Goed blijven roeren en na koken op zacht vuur ca. 5-8 minuten pruttelen, totdat het een stevige pap wordt.
  • Ontdooi ondertussen de blauwe bessen (als je diepvries bessen gebruikt) 1 minuut in de magnetron.
  • Schep de havermoutpap in borden of kommen.
  • Garneer met de blauwe bessen (leef je uit) en de walnoten.
  • Bestrooi met een beetje kokosrasp.

Tip:

Gebruik eens ander fruit of andere soorten noten.

Tip:

Maak de havermoutpap naar wens wat zoeter met wat honing of agavesiroop.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners