Hartige vistaart

Hartige taart kun je op veel manieren maken. Ik bak ze graag in allerlei variaties, zowel vegetarisch, met vlees of met vis. Voor de bodem kun je kiezen voor bladerdeeg of hartige taartdeeg. Maar een minder vet alternatief is een bodem van tortillawraps.
Ik heb een lekker, gemakkelijk en gezond recept voor je van een hartige vistaart, goed gevuld met zalm, kabeljauw en garnalen. Een echte aanrader, die ook heel goed past in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2-3 personen

  • 200 gram gerookte zalm
  • 100 gram kabeljauwfilet (diepvries, ontdooid)
  • 225 gram wokgarnalen naturel (bijvoorbeeld diepvries, ontdooid)
  • 5 tortillawraps 20cm
  • 2 eieren
  • 100 gram yoghurt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram worteltjes met doperwtjes (diepvries)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels (gedroogde) dille
  • 1 theelepel gehakte knoflook (of poeder)
  • 1 theelepel gehakte gember (of poeder)
  • 1 maggiblokje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel panko (broodkruim) of paneermeel.
  • zout en peper
Hartige vistaart
Hartige vistaart

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 35-40 minuten incl. oventijd en excl. ontdooien vis)

  • Kook de worteltjes met doperwtjes in ca. 10 minuten gaar.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan samen met de knoflook en gember, zodat de smaken goed in de olie trekken.
  • Bak de ui en paprika in ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Verkruimel het maggiblokje en voeg toe.
  • Snijd de kabeljauw in blokjes van ca. 1 cm en voeg toe.
  • Bestrooi de wokgarnalen met wat zout en paprikapoeder en voeg toe aan de pan.
  • Schep alles goed door elkaar en bak totdat de garnalen bijna gaar zijn.
  • Giet de worteltjes met doperwtjes af en voeg toe.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes, voeg toe en roer het geheel door.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180oC.
  • Snijd 4 tortillawraps in vieren en leg deze dakpansgewijs in de ovenschaal langs te rand zodat de hele rand is bedekt. Leg vervolgens de laatste wrap in het midden van de schaal, zodat de hele bodem en zijkanten zijn bedekt.
  • Strooi de panko over de bodem van de schaal (zodat eventueel vocht van het mengsel wordt opgenomen).
  • Schep het mengsel in de schaal en strijk glad.
  • Breek de eieren in een schaal en voeg de yoghurt toe, samen met de helft van de dille en de helft van de geraspte kaas. Eventueel ook nog een klein snufje zout.
  • Roer glad en strijk over het vismengsel.
  • Bestrooi met de rest van de dille en geraspte kaas.
  • Bak de vistaart in 15-20 minuten goudbruin. Let goed op dat het mengsel stevig is geworden en de kaas gesmolten, maar ook dat de randen niet te donker worden.


Tip:

Houd je nog een stukje over? Bewaar die in de koelkast en verwarm hem de volgende dag 15 minuten op 180oC. Lekker als lunch!

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners