Groene asperges in de hoofdrol

Hoewel sommige mensen niet houden van asperges, zijn de meeste er echt dol op. Als het weer aspergetijd is (april-mei) liggen de winkels vol met witte asperges (het witte goud) en met hun groene soortgenoten.

Groene asperges hoef je meestal niet te schillen, alleen wanner het dikke en grote exemplaren zijn. Meestal zijn ze vrij dun en kun je ze zo bereiden. Alleen even een heel klein stukje van de onderkanten afsnijden. Zelf ben ik fan van de aspergetips, die je kant en klaar kunt kopen. Alleen even kort koken, ongeveer 3 minuten, en ze zijn klaar voor verdere bereiding, bijvoorbeeld in een salade, risotto of pasta. En natuurlijk kun je er ook een heerlijke soep van maken.

Ik heb een drietal heerlijke, gemakkelijke, gezonde recepten voor je samengesteld, allemaal met een hoofdrol voor de groene asperge, namelijk:

1. Risotto met paddenstoelen en groene asperges

2. Voorjaarssalade met groene asperges

3. Bloemkoolpizza met tonijn en groene asperges

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners