Griekse salade

Als gezonde lunch is een salade een goede keuze, vooral als deze veel groente bevat, zoals de Griekse lunchsalade uit het TipTopper dieet. Lekker fris en licht verteerbaar, met tomaten en komkommer en als hartige tegenhanger olijven en witte kaasblokjes. Afhankelijk van de hoeveelheid salade die je maakt kun je hem eten als (lunch) maaltijdsalade of als voor- of bijgerecht bij de avondmaaltijd. Voor dit recept ben ik uitgegaan van de hoeveelheid voor een lunchsalade.

Ingrediënten:

Voor 2 personen (als lunch)

  • 4 (roma)tomaten
  • ½ komkommer
  • 20 zwarte olijven
  • 150 gram witte kaasblokjes (bijvoorbeeld Apetina)
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • peper en zout
Griekse salade met tomaat, komkommer, olijf en witte kaas
Griekse salade met tomaat, komkommer, olijf en witte kaas

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 10 minuten

  • Was de tomaten, verwijder de harten en snijd in stukjes.
  • Schil de komkommer, snijd in de lengte door de helft en vervolgens de helften weer door de helft. Snijd vervolgens in plakjes (als je ook de schil wilt eten kan dat ook, dan eerst goed wassen onder de kraan).
  • Snijd de olijven door de helft.
  • Voeg tomaat, komkommer en olijven in een schaal.
  • Voeg de kaasblokjes en de oregano toe.
  • Schep alles door elkaar en maak op smaak met zout en peper.
  • Schep de salade vervolgens op borden of in kommen.
  • Besprenkel met de olijfolie.

Tip:

Als je na de lunch geen afspraken hebt, kun je als je dat lekker vindt ook wat knoflookpoeder aan het recept toevoegen.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners