Gnocchi met groenten en burrata

De Italiaanse keuken spreekt mij erg aan. Ik ben dol op pasta, maar ook op gnocchi, de pasta op basis van aardappel. Daar moest ik eerst even aan wennen maar ik begin het steeds lekkerder te vinden. Een andere favoriet uit Italië is de romige burrata kaas, het met room gevulde broertje van de mozzarella. Als je dat combineert met veel groenten zoals aubergine, paprika, champignons en tomaat en lekker veel Italiaanse kruiden, dan heb je echt een superlekker gerecht.
Ik heb een gemakkelijk en snel te maken vegetarisch recept voor je van gnocchi met groenten en burrata. Een echte aanrader!

Ingrediënten:

Voor 3-4 personen

  • 1 pak 500 gram gnocchi
  • 1 bol burrata
  • 1 aubergine
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 uien
  • 1 bakje champignons
  • 5 (roma)tomaten
  • 200 gram doperwtjes (diepvries)
  • 3 takjes krulpeterselie
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes platte peterselie (of selderijblad)
  • 2 theelepels knoflookpasta (Go-Tan) of knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 maggiblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
Gnocchi met groenten en burrata
Gnocchi met groenten en burrata

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 20-25 minuten

  • Pel en snipper de ui.
  • Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika en snijd in stukjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en paprika in ca. 5 minuten zacht, samen met de knoflook, paprika en maggiblokjes.
  • Snijd de aubergine in blokjes van ca. 1 cm en voeg toe.
  • Wrijf de champignons schoon met een stukje keukenpapier, snijd in plakjes en voeg toe.
  • Kook de doperwtjes in een apart pannetje met wat water en zout in ca. 5 minuten gaar en giet af.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe, evenals de tomatenpuree.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Snijd de blaadjes van de peterselie, en oregano in kleine stukjes en voeg toe aan de groenten.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg eveneens toe.
  • Voeg de doperwtjes en gnocchi toe en roer het geheel goed door.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Schep de gnocchi-groentemix op de borden.
  • Haal de bol burrata uit de verpakking, dep voorzichtig droog en snijd in stukken. Verdeel deze over de borden. Bestrooi de burrata met wat peper en zout.

Servies:

De gebruikte witte diepe (pasta)borden zijn o.a. verkrijgbaar in de TipTopper shop.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners