Gevulde paprika met tonijn

Paprika’s, en vooral de kleine snackpaprika’s, lenen zich uitstekend voor een licht voorgerecht. Deze snackpaprika’s kun je kopen in de supermarkt. Meestal zitten ze in een emmertje, met paprika’s in verschillende kleuren. Erg lekker is om de paprika’s te vullen en daarna te gratineren in de oven. Je kunt daar volop mee variëren.
Ik heb een lekker en gezond recept voor je van gevulde paprika’s met tonijn en roomkaas dat prima past in het TipTopper dieet. Erg leuk om met kerst als voorgerecht te serveren in de vorm van een ster, of bij de paasbrunch. Je kunt er ook voor kiezen om er een kleiner gerecht van te maken met bijvoorbeeld 1 of 2 stuks, afhankelijk van het aantal gangen van je diner.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 3 snackpaprika’s (kleur naar keuze)
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • 2 eetlepels roomkaas (of ricotta)
  • 1 eetlepel dille gedroogd of fijngesneden
  • 3 takjes verse dille voor garnering (optioneel)
  • 12 paprikadruppels (Xenos) of minitomaatjes voor garnering (optioneel)
  • 2 eetlepels Parmesaanse kaas
  • Peper en zout
Kerstster van paprika gevuld met tonijn en roomkaas
Kerstster van paprika gevuld met tonijn en roomkaas

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 35-40 minuten incl. oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180oC.
  • Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Als de paprika’s een beetje plat zijn, snijd dan door de platte kant. Zo houd je namelijk een bakje over voor de vulling in plaats van een plat stuk paprika.
  • Verwijder zaadlijsten en pitjes.
  • Giet de tonijn af en vang de olie op.
  • Meng de tonijn met de roomkaas en de eetlepel dille.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk een ovenschaal met olie uit het blikje tonijn.
  • Verdeel met een lepeltje het tonijnmengsel in de paprikahelften.
  • Leg de paprikahelften met de open kant naar boven in de ovenschaal.
  • Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
  • Bak de gevulde paprika’s in ca. 30 minuten (beet)gaar.
  • Verdeel de gevulde paprika’s over de borden in de vorm van een ster (6 stuks paprika per bord).
  • Garneer de borden, bijvoorbeeld met takjes dille en paprikadruppels of mini tomaatjes.

Tip:

Wil je dat de paprika's lekker zacht worden, kook ze dan voor het vullen eerst gedurende ca. 5 minuten in een beetje water.

Tip:

Je kunt de paprika's eventueel al (een dag) van te voren klaar maken en tot gebruik afgedekt bewaren in de koelkast. Ze hoeven dan voor het serveren alleen nog maar in de oven.

Tip voor vegetarische versie:

Voor een vegetarische versie van de gevulde paprika kun je de tonijn vervangen door rul gehakt of linzen.

Meer inspiratie voor je kerstdiner:

Wil je meer inspiratie en lekkere recepten voor je kerstdiner, kijk dan eens op de TipTopper kerstpagina.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners