Gazpacho met watermeloen

Gazpacho is een bekende Spaanse soep. Je kent deze misschien wel van een vakantie in Spanje. Deze soep wordt koud gegeten en past dan ook uitstekend bij warm zomers weer. Basisingrediënten zijn meestal tomaat, komkommer en knoflook. Ik heb een lekker en gezond recept voor je van gazpacho waarbij ik de komkommer heb vervangen door watermeloen. Een heerlijke combinatie, en erg lekker met wat licht gebakken blokjes watermeloen als garnering. De soep is koolhydraatarm, vegan en lekker licht. Daardoor past het ook prima in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 1 watermeloen (1/2 plak nodig)
  • 3 romatomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 kleine sjalot
  • 1 theelepel bouillonpoeder (groentenbouillon) of 1 maggiblokje
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel bieslook (gedroogd of vers gesneden)
  • 1 theelepel oregano
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 50 ml water
  • peper en zout
Gazpacho met watermeloen
Gazpacho met watermeloen

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 10-15 minuten

  • Snijd een plak van een watermeloen en halveer deze.
  • Verwijder de schil en de grote pitten en snijd in blokjes van ca. 1,5 cm. Houd ca. 12 blokjes apart voor de garnering.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Pureer de meloen en tomaat in een blender met het water, de bouillonpoeder, tomatenpuree en knoflook (of gebruik staafmixer).
  • Voeg de oregano toe en maak op smaak met peper en zout.
  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Voeg de achtergehouden blokjes meloen toe en bak op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Schep regelmatig om.
  • Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met de gebakken blokjes meloen en de bieslook.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners