Fruitsalade met hamroosjes

Bij mooi zomerweer heb je vaak minder trek in warm eten, maar een salade gaat er vaak wel in.
Met maaltijdsalades kun je eindeloos variëren, met allerlei soorten groenten en fruit, maar ook met diverse soorten vlees(waren), kaas en pasta’s of rijst.
Wat ook wel eens erg lekker is, is een fruitsalade vol met diverse soorten zomerfruit. Natuurlijk moet je wel zorgen voor wat eiwitten, en daarom heb ik roosjes gemaakt van rauwe ham met mozzarella.
Het recept voor dit gezonde en frisse gerecht is gemakkelijk en snel te maken. Het is ook nog eens koolhydraatarm. Deze salade past uitstekend in het TipTopper dieet.
Wil je liever andere soorten fruit gebruiken, of misschien de ham vervangen door een vegetarisch alternatief, gebruik dan gewoon je fantasie en maak er een heerlijke salade van.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 500 gram aardbeien
  • 2 nectarines
  • 150 gram (diepvries) ananasstukjes
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 banaan
  • 150 gram rauwe ham (of serranoham of parmaham)
  • 125 gram mozzarellabolletjes (bakje)
  • paar takjes basilicum
Fruitsalade met hamroosjes
Fruitsalade met hamroosjes

Bereidingstijd:

Bereiding: 20 minuten

  • Doe de ananasstukjes in een schaaltje en laat ontdooien. Gebruik je ananas uit blik, giet dan het sap af.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd grote exemplaren eventueel doormidden of in plakjes.
  • Snijd de nectarines met een scherp mesje in de lengte rondom in tot aan de pit. Draai de 2 helften van elkaar en verwijder de pit met het mesje. Snijd de nectarines in partjes.
  • Was de blauwe bessen.
  • Pel de banaan en snijd in plakjes.
  • Meng al het fruit in een ruime schaal en schep goed door.
  • Leg de plakjes ham op een snijplank. Vouw elk plakje in de lengte door de helft en laat aan de bovenkan ca. 1 cm over.
  • Leg op elk gevouwen plakje een bolletje mozzarella en rol de ham op. Vouw het buitenste gedeelte wat naar buiten, zodat een roosje ontstaat.
  • Haal de blaadjes van de basilicum van de steeltjes.
  • Schep het fruit op de borden en leg de hamroosjes er omheen. Leg bij elk roosje een blaadje basilicum.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners