Flammkuchen zijn momenteel erg populair. Deze lekkernij, die oorspronkelijk uit het Elzas-gebied komt, lijkt erg op een pizza, alleen is de bodem veel dunner en lekker knapperig. En ook veel minder vet. Traditioneel worden Flammkuchen gegeten met crème fraîche, ui en spek. Maar natuurlijk kun je volop variëren. Ik heb gekozen voor een topping van rode ui en tomaat.
Als je geen zin of tijd hebt om zelf de bodem te maken, kun je ook kiezen voor tortilla’s als bodem. Die lenen zich hier uitstekend voor. In mijn recept heb ik dat ook gedaan. Ze werden lekker knapperig en smaakten heerlijk.
Voor de lunch kies je voor 1 of 2 Flammkuchen, afhankelijk van de grootte van de gemaakte bodem of gekozen tortilla. Voor het avondeten kun je wat extra maken, of er lekker een salade bij eten. Ook lekker om in punten te snijden voor bij de borrel.
Kortom, een lekker, gezond en gemakkelijk recept dat prima past in het TipTopper dieet.
Voor 2 Flammkuchen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Heb je geen crème fraîche in huis, neem dan als alternatief roomkaas. Let op, daar zitten wel wat meer calorieën in, maar gelukkig gebruik me maar 1 eetlepel per stuk.
Gebruik crème fraîche op plantaardige basis, bijvoorbeeld haver fraîche.