Eieren pocheren

Een gepocheerd eitje, wie houdt er niet van?
Om een ei goed te pocheren vraagt wel wat handigheid. Uiteraard weet TipTopper een oplossing.

Ei pocheren – klassieke manier

De klassieke manier om een ei te pocheren is om water te koken met een scheut natuurazijn, en eventueel nog wat zout. Als het water kookt zet je het vuur laag en draai je met een vork een draaikolk in het water. Tik het ei kapot en laat het in de draaikolk glijden, dus zonder dop.
Als alles goed is gegaan is na ongeveer 3 minuten je gepocheerde eitje klaar en kun je deze met een schuimspaan uit het water scheppen. De eventuele uitlopers van het eiwit kun je nog wat bijsnijden.

Ei pocheren – gemakkelijke manier

Een eitje pocheren is nu wel heel gemakkelijk geworden met de OXO Good Grips eipocheerder. Je hoeft nu geen draaikolk meer in het water te maken. Dit is namelijk het lastigste van een eitje pocheren.
De eipocheerder van OXO ziet er uit als een zandloper, met in het midden een gat, dat werkt als een trechter. De zijde met de gaatjes staat in een pan kokend water met een scheut azijn en wat zout. De trechtervorm zorgt er voor dat het ei voorzichtig in het kokende water valt. Het ei blijft goed bij elkaar in het onderste deel van de eierpocheerder. Door de geperforeerde gaatjes kan het water goed circuleren rond het ei.

In ongeveer 3-3.45 minuten is je gepocheerde eitje klaar. De exacte tijd hangt af van de grootte van het ei en hoe zacht je de eidooier wilt laten. Een ei met formaat M duurt ongeveer 3 tot 3.30 minuten en met formaat L ongeveer 3.15 tot 3.45 minuten. Het is eerst even een kwestie van uitproberen, maar daarna is het een fluitje van een cent.

De OXO Good Grips eipocheerder is gemaakt van hittebestendig siliconen en is vaatwasmachinebestendig. De set bestaat uit twee eipocheerders, dus je kunt twee eitjes tegelijk pocheren. Aan de bovenzijde zit een handig lipje, waar je de eierpocheerder mee uit de pan kunt halen. Vervolgens schep je je gepocheerde eitje met een schuimspaan uit te pan.

Als de eipocheerders na gebruik weer schoon zijn kun je de twee helften over elkaar heen vouwen, zodat ze weinig ruimte innemen in je kast.

De OXO Good Grips eipocheerder kun je o.a. kopen in de TipTopper shop

Ei pocheren met de OXO eipocheerder

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners