Curry met kip uit de slowcooker

In een tijd dat alles snel moet, is de slowcooker een verademing. Het voordeel van een slowcooker is dat de voedingsstoffen in je gerecht goed bewaard blijven, het apparaat verbruikt weinig energie, en al duurt het lang voordat alles klaar is, je hebt er geen omkijken naar. Kort gezegd voeg je alle ingrediënten in de pan, zet hem aan en je hebt er urenlang geen omkijken naar. Er zijn zelfs mensen die ’s ochtends de slowcooker aanzetten voordat ze naar hun werk gaan. Eenmaal weer thuis is het eten klaar.

Het is even wennen om te koken met de slowcooker, maar na wat uitproberen zie ik er nu wel de voordelen van voor sommige gerechten. Zo heb ik een heerlijk en gezond gerecht voor je van een milde curry met kipfilet, diverse groenten en kokosmelk. Met de hoeveelheid pepers bepaal je zelf hoe pittig het gerecht wordt. Ben je niet zeker, gebruik dan niet te veel. Je kunt altijd achteraf nog wat extra pit toevoegen.
Deze curry past heel goed in het TipTopper dieet.

Wil je liever een vegetarische curry, laat dan de kipdijfilet weg, en voeg op het laatst vegetarisch of vegan ‘vlees’ toe of kikkererwten of linzen.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 250 gram kipdijfilet
  • 250 gram worteltjes
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 1 rode (punt)paprika
  • 1 groene peper
  • ½ rode peper
  • 3 tomaten
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 4 maggiblokjes
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml)
  • 50 gram rozijnen
  • 75 gram (zilvervlies)rijst
  • 1 theelepel knoflookpuree of knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpuree of gemberpoeder
  • 1 theelepel citroengras puree (of poeder)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde koriander (of 1 takje vers)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Peper en zout
Curry met kip uit de slowcooker
Curry met kip uit de slowcooker

Bereiding:

Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden en 4 uur in slowcooker

  • Snijd de kipdijfilet in blokjes van ca. 1 cm.
  • Snijd de wortel in kleine stukjes en de prei in ringen.
  • Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de pepers en snijd in hele kleine stukjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes van ca. 1 cm.
  • Snijd de 3 tomaten in stukjes.
  • Voeg de kip, rozijnen, wortel, ui, paprika en pepertjes in de pan van de slowcooker.
  • Doe de kokosmelk in een schaaltje en voeg de tomatenpuree, limoensap, knoflook, gember en citroengras en alle kruiden toe en roer goed door.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe aan de pan.
  • Giet het kokosmelkmengsel ook in de pan en schep alles goed door.
  • Stel de slowcooker in op 4 uur op de hoogste stand met het deksel op de pan en laat de curry rustig gaar worden en de smaken goed intrekken.
  • Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Was de snoeptomaatjes en snijd in de lengte doormidden.
  • Controleer of de curry goed op smaak is en voeg anders naar wens nog wat peper en zout toe of wat extra kruiden.
  • Schep de rijst in het midden van de borden en schep de curry er omheen.
  • Garneer met de halve snoeptomaatjes.

Tip:

Voeg eens verse gember, citroengras of knoflook toe aan de curry.

Tip:

Voeg kikkererwten toe als vervanging van de rijst.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners