Courgette-knolselderijsoep

Courgettesoep wordt extra lekker door de toevoeging van knolselderij. Dit geeft de soep een specifieke smaak. Als garnering kun je kleine gebakken blokjes knolselderij toevoegen.
De soep is vegetarisch en past prima in het TipTopper dieet. Lekker voor de lunch of als voorgerecht tijdens het diner.

Ingrediënten

(voor ca. 1 liter soep):

  • 2 courgettes (ca. 500 gram)
  • 1 knolselderij
  • ½ liter water
  • 1 bouillontablet tuinkruiden of eetlepel bouillonpoeder
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel zeezout

Bereiding:

  • Breng in een pan een halve liter water aan de kook met de bouillon(poeder) en een snufje nootmuskaat.
  • Was de courgettes, snij de zijkanten eraf, en snij de courgette daarna in blokjes. Voeg ze toe aan het water.
  • Snijd vier plakken van ca. 1 cm dik van de knolselderij. Snijd drie plakken in blokjes en voeg toe aan het water. Snijd 1 plak in extra kleine blokjes. Houd de laatste nog even apart.
  • Kook de groente in ca. 15-20 minuten zacht.
  • Bak ondertussen de extra kleine blokjes knolselderij in een koekenpan met een halve eetlepel olijfolie. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Bak ze onder regelmatig roeren goudbruin en gaar, gedurende ca. 15-20 minuten.
  • Pureer de courgette en knolselderij met een blender of staafmixer tot een gladde soep.
  • Maak op smaak af met gemalen peper en zeezout.
  • Schep de soep in een diep bord of soepkom en garneer met de gebakken stukjes knolselderij.
Ingrediënten courgette en knolselderij
Ingrediënten courgette en knolselderij
Courgette-knolselderijsoep
Courgette-knolselderijsoep

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners