Als ontbijt eet ik graag chiapudding met fruit. Het is dan ook één van mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten uit het TipTopper dieet. Je kunt dit maken met allerlei soorten melk of yoghurt en combineren met fruit naar keuze, bij voorkeur vers fruit van het seizoen.
Voor dit recept heb ik havermelk gebruikt waardoor het ook een vegan ontbijt is, en als fruit rode druiven en banaan. Uiteraard kun je ook kiezen voor andere plantaardige melk, of voor gewone melk of karnemelk. In de laatste twee gevallen is je ontbijt dan niet vegan.
Handig is om de pudding alvast de avond te voren te maken, dan heeft het chiazaad lekker de tijd om uit te zetten. Je kunt het ook op de ochtend voor het ontbijt doen, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je het chiazaad met de melk minimaal 15 minuten laat weken. Voor deze chiapudding heb ik het laatste gedaan.
Voor 2 personen
Bereidingstijd ca.25 minuten
Voeg voor extra vezels een eetlepel lijnzaad toe en laat deze meeweken.
Wil je het ontbijt wat zoeter maken, voeg dan een eetlepel honing of agavesiroop toe.
Als je er voor kiest de chapudding de avond tevoren al te maken, dan scheelt dat in de ochtend veel tijd. Je hoeft dan alleen nog de druiven en banaan er later doorheen te roeren.
Chia met bosvruchten
Chia met appel en noten
Chia met banaan, aardbei en druiven
Chia met abrikozen en amandel