Chiapudding met druiven, banaan en pecannoten

Als ontbijt eet ik graag chiapudding met fruit. Het is dan ook één van mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten uit het TipTopper dieet. Je kunt dit maken met allerlei soorten melk of yoghurt en combineren met fruit naar keuze, bij voorkeur vers fruit van het seizoen.
Voor dit recept heb ik havermelk gebruikt waardoor het ook een vegan ontbijt is, en als fruit rode druiven en banaan. Uiteraard kun je ook kiezen voor andere plantaardige melk, of voor gewone melk of karnemelk. In de laatste twee gevallen is je ontbijt dan niet vegan.

Handig is om de pudding alvast de avond te voren te maken, dan heeft het chiazaad lekker de tijd om uit te zetten. Je kunt het ook op de ochtend voor het ontbijt doen, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je het chiazaad met de melk minimaal 15 minuten laat weken. Voor deze chiapudding heb ik het laatste gedaan.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 500 ml havermelk
  • 5 eetlepels chiazaad
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 2 bananen
  • 200 gram rode druiven
  • 50 gram pecannoten (of andere noten naar keuze)
Chiapudding met druiven, banaan en pecannoten
Chiapudding met druiven, banaan en pecannoten
Chiapudding met druiven, banaan en pecannoten
Chiapudding met druiven, banaan en pecannoten

Bereiding

Bereidingstijd ca.25 minuten

  • Schenk de (haver)melk in een kom.
  • Voeg 5 eetlepels chiazaad toe en de kaneelpoeder.
  • Roer goed door en zet de kom weg (bij voorkeur in de koelkast)
  • Was intussen de druiven.
  • Pel de bananen en snijd ze in plakjes.
  • Voeg de druiven en bananen toe aan het chiamengsel (houd eventueel wat achter voor de garnering) en zet de kom terug in de koelkast.
  • Na ca. 15 minuten zal het chiazaad voldoende zijn geweld en zal de pudding wat dikker zijn geworden (laat anders nog even langer staan).
  • Schep de chiapudding in kommen of borden.
  • Verdeel de pecannoten over de pudding, evenals de eventueel achtergehouden druiven en stukjes banaan.


Tip:

Voeg voor extra vezels een eetlepel lijnzaad toe en laat deze meeweken.

Tip:

Wil je het ontbijt wat zoeter maken, voeg dan een eetlepel honing of agavesiroop toe.

Tip:

Als je er voor kiest de chapudding de avond tevoren al te maken, dan scheelt dat in de ochtend veel tijd. Je hoeft dan alleen nog de druiven en banaan er later doorheen te roeren.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners