Boerenkool met zoete aardappel en kipshoarma

Boerenkool bevat veel vitamines en is dan ook supergezond. Meestal wordt het in de winter als stamppot gegeten, maar ook in de zomer is het erg lekker, bijvoorbeeld in combinatie met zoete aardappelen.
Ik heb een recept voor je gemaakt van boerenkool stamppot met zoete aardappelen en kipshoarma. Je kunt ook kiezen voor vegetarische of vegan shoarmastukjes.
Deze boerenkoolstamppot past heel goed in het TipTopper dieet.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 400 gram vers gesneden boerenkool
  • 600 gram zoete aardappelen
  • 1 rode puntpaprika
  • 200 gram kipshoarma
  • 1 eetlepel crème fraîche (optioneel)
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel gedroogde tijm (of 1 takje vers, alleen de blaadjes)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

  • Was de boerenkool en kook in ca. 15 minuten gaar in kokend water met 1 theelepel zout. Kies je voor diepvries boerenkool, breng het dan in een pan met een beetje water zachtjes aan de kook en laat nog even kort doorkoken. Duurt ook ca. 15 minuten.
  • Schil de zoete aardappelen (zie eventueel blog Zoete aardappels hoe je het beste kunt schillen) en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappelen in een aparte pan in kokend water met een halve theelepel zout in ca. 10 minuten gaar.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten, en snijd in kleine stukjes.
  • Bak de paprika in een koekenpan in de olie totdat ze zacht zijn (ca. 5 minuten). Voeg vervolgens de kipshoarma toe en bak nog 5 minuten mee.
  • Giet de boerenkool af.
  • Giet de zoete aardappelen af en stamp ze fijn met een stampotstamper.
  • Roer de aardappelen, boerenkool en de kipshoarma met paprika door elkaar.
  • Voeg de tijm en eventueel de crème fraîche toe en maak op smaak met zout en peper.
Boerenkool met zoete aardappel en kipshoarma
Boerenkool met zoete aardappel en kipshoarma
Boerenkool met zoete aardappel en kipshoarma - detail
Boerenkool met zoete aardappel en kipshoarma - detail

Meer winterse recepten:

Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar meer gezonde winterse recepten? Kijk dan hieronder voor meer suggesties en recepten:

Hotspot - pittige hutspot
Zuurkool met stroop met aardappeltjes, appel en kipgehakt
Kapucijnerschotel met groenten en gehakt
Anijsmelk, gemaakt van havermelk
Knolselderijsoep, een soort omgekeerde erwtensoep
Oma’s kippensoep met orzo
Bruine bonensoep uit de snelkookpan

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners