Bloemkoolpizza met tonijn en groene asperges

Pizza is erg geliefd, maar bevat wel veel calorieën. Een gezonder alternatief is een pizza met een bodem die grotendeels bestaat uit bloemkool. Eventueel kun je ook kiezen voor een courgette- of broccoli pizzabodem.
Ik heb een lekker recept voor je met onder andere rode ui en tonijn, met als echte topper een aantal groene asperges. Succes gegarandeerd!
Uiteraard kun je naar keuze ook andere ingrediënten kiezen voor deze pizza.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 1 pak à 2 stuks bloemkool pizzabodems
  • 100 gram aspergetips
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • 1 bakje mini mozzarellabolletjes
  • 1 rode ui
  • 100 gram snoeptomaatjes of cherrytomaatjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • peper en zout
Bloemkoolpizza met tonijn en groene asperges
Bloemkoolpizza met tonijn en groene asperges

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 20 minuten incl. baktijd

  • Verwarm de oven voor op 220oC.
  • Snijd de onderkanten van de aspergetips (paar millimeter)
  • Kook de aspergetips in 3 minuten met wat zout beetgaar. Giet vervolgens af.
  • Leg de pizzabodems op een bakplaat met bakpapier (eventueel 2 bakplaten) en bak zonder toppings 3 minuten.
  • Giet de tonijn af en vang de olie op.
  • Maak een tomatensaus van de tomatenpuree, een eetlepel van de opgevangen olie en de oregano. Maak verder op smaak met peper en zout.
  • Houd je van een iets zoetige saus, voeg dan nog een heel klein beetje suiker toe.
  • Pel de ui en snijd in dunne halve ringen.
  • Was de snoeptomaatjes en snijd in de lengte doormidden.
  • Giet de mozzarellabolletjes af en snijd ze door midden.
  • Verdeel de tomatensaus over de voorgebakken pizzabodems.
  • Verdeel de ui er overheen, evenals de tonijn (beetje los maken met een vork), de mozzarella en de tomaatjes.
  • Verdeel tot slot de asperges over de pizza.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel over de pizza.
  • Bak de pizza’s in ca. 10-12 minuten, totdat de mozzarella mooi is gesmolten.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners