Bloemkoolpaella met zalm en garnalen

Ben je net als ik dol op paella maar wil je het liefst koolhydraatarm eten? Dan is bloemkoolpaella een goede oplossing. De rijst wordt hierbij vervangen door bloemkoolrijst.
Ik heb een lekker, gezond en gemakkelijk recept voor je van bloemkoolpaella met zalm en garnalen.
Je proeft in dit gerecht nauwelijks verschil tussen bloemkoolrijst en gewone rijst. Toen ik dit gerecht had gemaakt en mijn man zijn bord smakelijk had leeggegeten, vertelde ik hem dat het bloemkoolrijst was in plaats van gewone rijst. Hij had het niet eens geproefd.
Naast de bloemkool zit er ook nog veel andere groente in, zoals sperziebonen, prei, een pepertje en paprika. Zo kom je gemakkelijk aan de aanbevolen hoeveelheid groente per dag. Daarnaast past het ook uitstekend in het TipTopper dieet.

Voor deze paella heb ik gekozen voor zalm en garnalen. Wil je liever een vegetarische of vegan bloemkoolpaella maken, vervang dan de vis door plantaardige gehaktballetjes of kipstukjes.

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 250 gram sperziebonen
  • ½ rode peper
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 prei
  • 3 takjes krulpeterselie
  • 100 gram snoeptomaatjes of cherrytomaatjes
  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram wokgarnalen
  • 2 maggiblokjes
  • 1 theelepel knoflookpasta (Go-Tan) of knoflookpoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
Bloemkoolpaella met zalm en garnalen
Bloemkoolpaella met zalm en garnalen
Bloemkoolpaella met zalm en garnalen
Bloemkoolpaella met zalm en garnalen

Bereiding:

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

  • Verwijder de puntjes (en eventueel draden) van de sperziebonen en snijd in stukjes van ca. 2 cm.
  • Kook de sperziebonen in ca. 10 minuten gaar.
  • Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de peper en snijd in hele kleine stukjes.
  • Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika en snijd in stukjes of dunne reepjes.
  • Was de prei en snijd in halve ringen.
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit de peper, paprika en prei ca. 5-8 minuten totdat ze zacht zijn.
  • Voeg knoflook, kurkuma, kerrie en paprikapoeder toe.
  • Verkruimel de maggiblokjes en voeg eveneens toe.
  • Bereid de wokgarnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking in een aparte koekenpan.
  • Roer de bloemkoolrijst door de paprika en prei in de hapjespan.
  • Roerbak ca. 5 minuten mee.
  • Snijd de tomaatjes in de lengte doormidden en voeg toe.
  • Voeg ook de sperziebonen toe.
  • Snijd de zalm in reepjes en voeg toe. Houd eventueel wat achter voor de garnering.
  • Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Houd wat achter voor de garnering.
  • Schep alles goed door.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de garnalen over de paella en garneer met de achtergehouden zalm en peterselie.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners