Appel-ui schotel

Appels zijn het hele jaar erg lekker en gezond en je kunt er volop mee variëren. Zelf vind ik appels vooral goed bij de herfst passen, bijvoorbeeld in combinatie met kaneel, of in gezonde recepten voor ovenschotels of andere eenpansgerechten. Lekker met bijvoorbeeld gebakken ui.
Dat bracht mij op het idee een gemakkelijk en gezond recept te maken voor een appel-ui schotel, dat ook nog eens prima past in het TipTopper dieet. Heerlijke gebakken uien en appels, met daarbij gyros (vegan) stukjes en kidneybonen. Dit recept is daardoor ook gelijk vegetarisch en vegan. Heb je liever ‘gewoon’ vlees, dan kun je dat uiteraard zelf aanpassen.
De appel-ui schotel is gemakkelijk te maken, appeltje-uitje dus!

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 500 gram appels, bijvoorbeeld Jonagold (ca. 3 stuks)
  • 500 gram uien
  • 1 bakje (ca. 200 gram) gyros stukjes vegan (bijvoorbeeld van de Jumbo)
  • 1 blikje kidneybonen ca. 400 gram
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel (gedroogde) bieslook
  • Peper en zout
Appel-ui schotel
Appel-ui schotel
Appel-ui schotel
Appel-ui schotel

Bereiding:

Bereidingstijd ca. 30 minuten

  • Pel de uien, snijd ze in de lengte doormidden en daarna in halve ringen.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien in ca. 10 minuten totdat ze glazig zijn.
  • Schil de appels, snijd ze in stukjes en voeg toe aan de uien, evenals de gyros stukjes. Bak nog 5 minuten mee (totdat de appels zacht genoeg zijn naar je zin).
  • Giet de kidneybonen af in een vergiet en giet af totdat er geen schuim meer af komt.
  • Voeg toe aan de appels en uien en verwarm paar minuten totdat de bonen heet zijn.
  • Voeg de bieslook toe.
  • Maak op smaak met peper en zout.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners